lørdag, april 07, 2007

Til denne klagebloggen, sparer jeg klager som er små og der jeg samtidig syns jeg er helt uten skyld. Det fins andre situasjoner der det i ettertid må erkjennes at jeg kanskje var med på å skru opp en dårlig stemning.

Men i dag altså, møtte jeg en sjåfør på bussen, en dame i 60-årene, hun så litt snill og bestemoraktig ut, men hun skulle vise seg å ha de gammel-dame-kvalitetene som vi for å skjære en hel haug over en kam kan si er snurpete og dømmende.

Jeg skulle ut på Vippetangen for å ta et fotografi. Så idet bussen er fremme på endestasjonen (Vippetangen) spør jeg om når den går tilbake (jeg visste at den pleier å stå der noen minutter).

Da sier sjåføren:
Dette er ingen sight-seeingbuss.

Dette var uventet for meg, et underlig svar ettersom vi alle vet at det ikke er en sightseeingbuss. Jeg opplevde henne som veldig uhøflig. Var det noe ulovlig, udannet, utilbørlig ved å skulle ta en buss, og så ta den tilbake igjen? Og jeg hadde virkelig ikke sagt noe annet som kunne provosert henne enn akkurat det spørsmålet: Når går bussen tilbake?

Hun begynte å spørre om hvor jeg EGENTLIG skulle, og sa at jeg kunne prøve å være sjåfør selv. Jeg rakk ikke å si stort, jeg spurte nok en gang når denne bussen går tilbake til sentrum og jeg fikk svar at det var 4 minutter til.

Jeg går ut, småprater med en annen gammel dame om at det var da pussig så uhøflig den sjåføren var, jeg tar fotografiet mitt og løper tilbake og rekker bussen.

Fordi jeg var nysgjerrig på hva dette egentlig var og spurte jeg sjåføren:
Hvorfor sa du egentlig det om at dette ikke er en sightseeingbuss?

Og hun fortalte at det var fryktelig slitsomt med folk som skulle være inne på bussen mens hun skulle ha pause, og at jeg selv burde prøve hvor slitsomt dette var, men at hun hadde misforstått, jeg skulle følge den gamle damen til Vippetangen, det var ikke som han der, sier hun og peker på en mann som også sitter helt foran i bussen. Helt stille, må jeg tilføye, en mann på ca 40, en innvandrermann som satt og lyttet til noe på øreklokker (ingen lyd kom ut).

Jeg kom dessverre ikke på å fortelle sjåføren at jeg ikke syns hun skulle gjøre seg til doms over hvilket formål vi kjører bussen med, så lenge vi har billett og følger reglene. Men jeg sa at jeg syns hun var fryktelig uhøflig som snakket høyt om en passasjerer, og at dette var det dummeste jeg har hørt i dag, og jeg kommer til sende en klage til Oslo Sporveier.

Jeg tør ikke tenke på hvordan sjåføren oppfører seg mot andre, leende ungdommer og fylliker som også i utgangspnktet har krav på respekt.